25 dkg karalábé
25 dkg sárgarépa
1/2 dl olaj
1 ek liszt
1 kávés k .őrölt piros paprika
1 csokor petrezselyem
kevés ételízesítő
őrölt bors
só
A grízgaluskához:
1 db tojás
5 dkg búzadara
1 teás kanál vaj
só
A répát és a karalábét fel aprítjuk. Felhevített olajban, folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel,piros paprikával felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
A tojást villával elkeverjük, belekeverjük a darát,az olvasztott vajat és sózzuk, (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. fél óra pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!