Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Karalábé leves galuskával Csilditől

felvitel dátuma: 2019-08-02 13:35:23       mai nézettség: 1       nézettség: 916
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg karalábé

25 dkg sárgarépa

1/2 dl olaj

1 ek liszt

1 kávés k .őrölt piros paprika

1 csokor petrezselyem

kevés ételízesítő

őrölt bors

A grízgaluskához:

1 db tojás

5 dkg búzadara

1 teás kanál vaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A répát és a karalábét  fel aprítjuk. Felhevített olajban,  folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük. Meghintjük a liszttel,piros paprikával  felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.

A tojást villával elkeverjük, belekeverjük a darát,az olvasztott vajat és  sózzuk, (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. fél óra  pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma kis galuskákat szaggatunk, és lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük, végül aprított petrezselyemmel meghintjük.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.