Hibátlan :-)
Hozzávalók:
1 fej zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
3 szem kisebb krumpli
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só
bors
pirospaprika
1 csokor petrezselyem
tejföl
aprótészta /kiskocka,eperlevél/ vagy
1 tojásból apró nokedli
Elkészítés:
A hozzávalókat megpucolom, megmosom és felaprítom. A karalábét és sárgarépát az olajon párolom kb. 15 percig. Ezt követően rászórom a lisztet, megpirítom /staubolom/, majd kevés víz hozzáadásával simára elkeverem. Beleteszem a krumplit, megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom és felöntöm kb. másfél liter vízzel majd puhára főzöm. Végül beleszaggatom a nokedlit és ha kész beleszórom az aprított petrezselymet. /Ha száraztésztát használunk, akkor a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Tálalásnál tejföl kínálunk mellé!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!