30 dkg karalábé vékony csíkokra vágva
1 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál zabpehelyliszt
1 mokkáskanál kurkuma
egy kis csokor petrezselyemzöld
só
1 db tojás
annyi őrölt amaránt, amit felvesz a tojás
1 mokkáskanál ételízesítő
A kókuszzsírt felhevítjük egy fazékban, beletesszük a karalábét, sózzuk és fedő alatt, néha megkeverve puhulásig pároljuk.
meghintjük a zabpehelyliszttel, elkavarjuk, kicsit pirítjuk vele, majd felöntjük másfél liter hideg vízzel és az ételízesítőt, kurkumát petrezselyemzöldet hozzáadva még tízenöt percig főzzük.
Közben megcsináljuk az amaránt nokedlit, annyi őrölt amarántot teszünk a tojásra amennyit felvesz, ízesítjük egy kis ételízesítővel és a fővő levesbe szaggatjuk. Ezt kb. tíz perc főzés után szaggatjuk bele, hogy a nokedlivel még tíz percet főjön.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!