A karalábét kockára, vagy hasábra vágjuk, kevés olíva olajon megpirítjuk, (karamellizáljuk) egy serpenyőben.
Fazékban, az aprított hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük kevés olaj, és a vaj keverékén. Hozzáadjuk a pirított karalábé nagyobb részét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés szorbittal ízesítjük. Addig főzzük, míg a karalábédarabok nem főnek szét, kockákban maradnak. A lét vízzel pótoljuk. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Apróra vágott petrezselyem zöldet, és pici lestyánt adunk hozzá, és friss borsot őrlünk a levesbe.
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény. Tálalás előtt a megmaradt, karamellizált karalábéval, és kevés petrezselyem zölddel szórjuk meg a leves tetejét.