Jutkám, nagyon tetszik a recept, ezt nagyon szeretem. Gusztusos a tálalás!
10 dkg penne tészta
1 nagy fej gyenge karalábé
5 dkg vaj
2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál oregánó
3 db csiperkegomba
1 evőkanál oliva olaj
só
bors
1 cikk fokhagyma
1 dl főzőtejszin
A karalábét egy centi vastag korongokra várjuk, majd a korongokat uborkagyalun legyaluljuk.
Az így előkészített karalábét először fedő alatt, a vajon pároljuk, majd ha már puha, kissé megpirítjuk. Közben rászórjuk az oregánót, sót, egy kis borsot és egy teáskanál petrezselyemzöldet.
A tésztát feltesszük főni.
A gombát felvágjuk kisebb darabokra, és az olivaolajon dinsztelni kezdjük. Hintünk rá sót, borsot és petrezselyemzöldet.
Amikor már majdnem puha a gomba, egy cikk fokhagymát nyomunk rá, azzal is átkeverjük, végül felöntjük egy dl. tejszinnel. Kicsit besűrítjük, majd a leszürt tésztát a karalábéhoz keverjük. A tányérba kiszedett karalábés penne tetejére rámerjük a tejszines gombát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!