A sütőt előmelegítjük 180 fokra. (légkeveréseset 160 fokra).
A muffin forma mélyedéseit kikenjük vajjal, majd betesszük a hűtőbe. Ha nem akarjuk kenegetni, akkor papír kapszlikkal kibéleljük.
A lisztet, a pudingport és a sütőport összekeverjük.
A vajat mikróban megolvasztjuk, kis fokozaton, és a tojásokkal és a tejjel a Konyhaművész Pro Tálban kikeverjük, hozzáadva 15 dkg cukrot is. Mikor jól elkevertük, hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is.
A formába vagy a kapszlikba adagoljuk és 20-25 perc alatt, de én inkább tűpróbát javaslok, megsütjük.
Ha kikent formában sütjük a muffinokat, akkor 5 percig a formában kell pihentetni sütés után, majd ezután szedjük csak ki.
A maradék 10 dkg cukrot Mesterszakács Nyeles Serpenyőben erős fokozaton megolvasztjuk, arany barnára karamellizáljuk. A muffinokat bevonjuk a karamellel.
Aki ügyes, az a még folyékony karamellből egy villa segítségével szálakat húzhat, és ezzel díszítheti a muffinokat.
Na, nálunk most ez a karamelldíszítés kimaradt, helyette Dekor tollal Viktória ügyeskedett.
Megjegyzés: Nézzétek el Nekem, hogy most nincsenek fázis fotók, de 2 napja 40 fokos lázzal küzdök. Ígérem mikor újra elkészítem, akkor pótolni fogom a fázis képeket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!