5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
A sűrített tejet ha konzerv dobozos akkor dobozzal együtt annyi vízbe tesszük ami el lepi és főzzük kb 4-5 órát ,eközben a tejből sűrű karamell krém lesz!Ha tubusos akkor a tubusból befőttes üvegbe nyomjuk fedelével lezárjuk és úgy tesszük vízbe főni 4-5 órára!
Vanília krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzá adjuk a keményítőt (ha nincs akkor 1 csomag vaníliás pudingot ) a lisztet elkeverjük felöntjük a tejjel és kis lángon folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük ,még forrón bele keverjük a vajat !
kis szögletes tepsit fóliával kibélelünk és az alját kirakjuk keksszel ,hogy ne maradjon hézag ,erre terítjük a kész már majdnem kihűlt karamell krémet amit befedünk még egy réteg kekszel Erre jön a vaníliás krém majd még egy réteg keksz fóliával lefedjük és egy éjszakára de legalább 3 órára hűtőbbe tesszük!
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére amit össze tőrt grillázzsal megszórunk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!