Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
50 dkg magozott meggy
23 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
5 db tojás
8 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
5 dkg vaj
1 ek liszt
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
3 dkg pirított mandulaforgács
A meggyet kimagozom, lecsepegtetem.
A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel, felhasználásig a fagyasztóba teszem.
Először a karamellt készítem el.
A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasztom.
Tűzről lehúzva ráöntöm a tejet.
Lángra visszatéve addig kevergetem,míg teljesen felolvad.
Ezután kihűtöm.
A tojásokat a porcukorral habosra keverem.
Hozzá öntöm a karamellt,majd az olvasztott vajat.
A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal forgatom hozzá.
A masszát a jó hideg tepsibe öntöm, kirakom a meggyel, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm 25 perc alatt.
A sütőajtót egy résnyire kitámasztom sütés közben.
Erre alkalmas a keverő pálcánk,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be.
A megsült süteményt kihűtjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk,majd simára keverjük.
Olvasztott csokoládéval bevonjuk,pirított mandulaforgáccsal megszórjuk.
A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!