1 kg karfiol rózsa
1 evőkanál vegeta,só,bors
Massza:
1 tojás
1 evőkanál vegeta
2 dl tej
2 dl karfiol leve
4 evőkanál liszt
2 doboz kis tejföl (175 gramm)
Aljára,tetejére:
3 dkg reszelt sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1-2 dkg vaj ( vagy margarin)
A karfiolt rózsákra szedve,félig megfőzzük annyi vízben,
ami ellepi,beletesszük az ételízesítőt(vagy 1 húsleves kockát) plusz sót, borsot ízlés szerint,leszűrjük,de a levet nem öntjük ki !
Az sütő edényt kivajazzuk,1 evőkanál morzsával behintjük,rátesszük a szűrt karfiolt,és durván villával összetörjük.
A massza anyagait összekeverjük,és ráöntjük,tetejére rá reszeljük a sajtot,megszórjuk a maradék morzsával.
Előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig,majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Én a 32 cm átmérőjű Paella edényemben készítettem,de természetesen bármilyen hőálló edényzetben,tepsiben is lehet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!