fél kg karfiol
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál zellerzöld
fél fej hagyma
1 ev kanél zsiradék
só, bors, pirospaprika.
Levesbetét:
1 db tojás, annyi rétesliszt amit felvesz a tojás, só.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A karfiolt rózsáira szedem,megmosom és felteszem sós hideg vízbe, a répákat megpucolom és felkarikázom és egy kanál zsiradékon megpárolom, pici pirospaprika bele és hozzáadom az időközben felforrt leveshez.
Beledobok egy kis csokor petrezselymet és egy szál zellerlevelet és a hagymát.
Frissen örölt borssal ízesitem.
Puhára főzőm.
A tojást elkeverem a liszttel, sóval és kb fél liter vizet felforralok, só bele és beleszaggatom apró lyukú nokedliszaggatón a masszát.
Mikor feljött a tetejére, leszűröm, hidegvizzel leöblítem, lecsepegtetem és leveses tálba teszem.
A megfött leves tetejére vágott petrezselymet szórok és rámerem a nokedlire és tálalom.
Egy kanál tejföllel is ízesithetjük.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!