A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, a nagyobbakat félbevágom. A visszamaradt közepéről (torzsa) eltávolítom a fás részeket és borsónyi darabokra vágva a felaprított vöröshagymával és fokhagymával a zsíron megpirítom.
Amikor egy-két darab kezd színesedni, félre húzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm2 liter vízzel, hozzáadom a többi fűszert, sózom és felforralom.
Bele teszem a karfiol rózsákat és megfőzöm.
Amikor kellően megpuhult a kétharmadát kiszedem a többit a fazékban kézi mixerrel pépesítem.
A galuska hozzávalóiból közepes keménységű tésztát kavarok, beleszaggatom a forrásban lévő levesbe. Fedő alatt 10 percig főzöm, majd vissza teszem bele a karfiol rózsákat és tálalom.
Tejfőlt kínálok mellé.