felvitel dátuma: 2011-02-07 20:14:44
mai nézettség: 1
nézettség: 2069
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
tisztított karfiol: 50 dkg zsir: 4 dkg liszt: 5 dkg zöldpetrezselyem: 1 csomag tejföl: 1 dl só: csipetnyi csontlé vagy 1 ek ételízesítő és víz: 1.2 l
Előkészületi idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A rózsára szedett karfiolt megmossuk és a csontlében vagy ételízesítővel elkevert vízben puhára főzzük. Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott törtpetrezselymet, felöntjük egy kevés hidegvízzel, és a levesbe keverjük. 10 percig forraljuk. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt, és ízlés szerint sózzuk.
Nagyon finom igy, de mégjobb lehet friss répa, gyökér hozzáadásával.
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.