Guszta holnapi ebéd meg is van. Rrmélem sikerül
Hozzávalók:
1 db csirkemell ( csontos ) 2 db csirkecomb, 1 db nagy karfiol, 330 g tejföl, 10 -15 dkg trappista sajt, 2 db tojás, 4 ek olaj, só, bors ízlés szerint, ételízesítő, ízlés szerint 1dl víz
Elkészítése: A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket, majd az olajon elősütjük. A karfiolt szétbontjuk nagyjából egyforma méretűekre, megmossuk, majd delikátos vízbe 5 percig főzzük. Az elősütött csirkedarabokat belerakjuk a tepsibe, egymástól távolabb, a közöket pedig kitöltjük a karfiollal.
A megmaradt zsiradékba keverjük az ételízesítőt, felöntjük a vízzel, felforraljuk, és a tepsiben lévő húst és karfiolt meglocsoljuk vele.
Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
Lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással és a tejföllel.
A reszelt sajtos keveréket rákanalazzuk a hús és a karfiol tetejére, és még kb. 15-20 percet alufólia nélkül sütjük. Rizzsel vagy valamilyen tésztakörettel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!