Elkészítettem ezt az ételt, nagyon jó, finom volt, ajánlom mindenkinek, aki szereti a karfiolt és a csirkét.
Hozzávalók:
1 db csirkemell csontos
2 db csirkecomb
1 nagy db karfiol
330 g tejföl
10 dkg trappitasajt
2 dbtojás
3 eknapraforgóolaj
só ízlés szerint
bors, ízlés szerint
ek ételízesítő
1 dl viz
Elkészítése: A csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk őket, majd az olajon elősütjük. A karfiolt szétbontjuk nagyjából egyforma méretűekre, megmossuk, majd delikátos vízbe 5 percig főzük. Az elősütött csirkedarabokat belerakjuk a tepsibe, egymástól távolabb, a közöket pedig kitöltjük a karfiollal.
A megmaradt zsiradékba keverjük az ételízesítőt, felöntjük a vízzel, felforraljuk, és a tepsiben lévő húst és karfiolt meglocsoljuk vele.
Alufóliával letakarjuk, és 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
Lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tojással és a tejföllel.
A reszelt sajtos keveréket rákanalazzuk a hús és a karfiol tetejére, és még kb. 15-20 percet alufólia nélkül sütjük. Rizzsel vagy valamilyen tésztakörettel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!