1 közepes karfiol, 150 ml tej, 7 ek liszt, 3 tojás, 1 maréknyi petrezselyemzöld, só, majoránna, vegeta, őrölt feketebors, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt kemény sajt ( elhagyható! )
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, bő vízben puhára főzzük, majd villával szétnyomkodjuk. Összekeverjük a liszttel, tejjel, nyers tojásokkal, apróra vágott petrezselyemzöldjével, reszelhetünk bele sajtot is, de enélkül is finom lesz:), belezúzzuk a fokhagyma gerezdeket, majd fűszerezzük. Kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a palacsintatésztáé. Nagy evőkanállal forró olajba rakjuk, szétlapítjuk kis palacsintaformájúra és mindkét oldalát megsütjük. Sült krumplival tálaltam, amelyre majonézt csepegtettem+házi savanyúsággal. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!