Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tavaszi receptek » Kárpáti-féle zöldborsóleves(csirkecombbal)

felvitel dátuma: 2011-05-25 17:32:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3580
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

3-3 sárgarépa,
petrezselyemgyökér és burgonya,
fél fej karalábé,
1 cikk zeller (általában fele akkora, mint a karalábé),
1 kisebb vöröshagyma,
, bors ízlés szerint,
1,2 kg frissen kifejtett vagy fagyasztott zöldborsó,
1 tyúkhúsleveskocka,
8 evőkanál étolaj,
3 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál jóféle pirospaprika,

1 csokor petrezselyem

4 db csirkecomb vagy csirkeszárny

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Az összes zöldséget megtisztítjuk, és a hagyma kivételével kis kockákra vágjuk, a hagymát kettéhasítjuk.
A húst megmossuk,feldaraboljuk.3 liter vizet kb. 1 evőkanál sóval fölforralunk,belerakjuk a húst,pár percig főzzük a hagymával együtt.
Majd a zöldségeket beleszórjuk és közepes lángon, lefödve még 5 percig főzzük.

(Lehet húsleveslével is készíteni,akkor fele víz,fele leves.
Akkor a sóbol is kevesebb kell!)

Hozzáadjuk a zöldborsót, belemorzsoljuk a leveskockát(ha húslevesből készítjük leveskocka nem kell bele),borsot,és lefödve szűk negyedóra alatt puhára főzzük
Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről lehúzva pirospaprikával színezzük, és megvárjuk, amíg kihűl. 1-2 merőkanálnyit a levesből (a sűrűje nélkül) belemerünk, simára keverjük, a levesbe öntjük. 2-3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.Ha kell még utánafűszerezzük.

Lefedve hagyjuk kihűlni, ugyanis egy kis idő vagy akár egy nap elteltével (persze ilyenkor hűtőbe kerül) kicsit összeérik és még finomabb.
Tálaláskor, miután a hagymát kidobtuk belőle, a tetejét fölaprított petrezselyemmel megszórjuk

 

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 Győri Vilmosné Éva 2011 május 26

Ma kipróbáltam ezt a levest és tényleg nagyon finom. Még maradt holnapra is így megtudom, hogy ha összeérik biztos még finomabb lesz.

0/10 Vitai Gabriella 2011 május 26

Örülök,hogy ízlett!Mi nagyon szeretjük.Minden tavasszal elkészítem,ez az újzöldségekből a legfinomabb.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.