A vegyes zöldséget sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét, és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez, és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése. Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót, vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Más esetekben nagyon ételízesítő ellenes vagyok, de ebbe én is teszek, módjával. Hűtőbe teszem, és közben keményre főzök 10 tojást.
Mikor kihűlt megpucolom őket. (A tojások két végét feltöröm, majd megbontva, megmarkolva belefújok. Így a tojás héja alatt lévő hártya alá levegő kerül, és lényegesen könnyebb megpucoválni!) A tojásokat hosszában kettévágom, és kifejtem belőle a sárgáját külön edénybe.
A sárgáját villával szétnyomom, majd tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyem zölddel jól elkeverem. Viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit a tojás kifejtett sárgájának helyére töltök vissza. Ezeket a közben ismét megkóstolt, esetleg újra fűszerezett franciasalátának (amit nem túl magas tálba halmozok) a tetejére fektetem úgy, hogy vigyázok, a töltött tojások ne szennyeződjenek. Petrezselyem zölddel, más, színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.