Tészta
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál
cukor vagy édesítő
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
cukor vagy édesítő
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, a piskóta alapot két körülbelül 35 × 40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és durvára tört vagy darált édesített dióval megszórjuk. 175°C-on sütjük, míg szép világos barna színe nem lesz. A pudingokat megfőzzük, és a csokishoz azonnal 1/2 tábla csokit keverünk. Ha langyosra hűlt, akkor mindkettőhöz 1-1 evőkanál vajat keverünk, és ha teljesen kihűlt, mindkettőt géppel jól felhabosítjuk, ha szükséges, még édesítjük. A kisült lapok egyik felére (a diós része legyen felfelé) sorban váltakozva ráhalmozzuk a krémeket, majd ráfordítjuk a diós részével lefelé a másik lapot, végül olvasztott csokival (ecsettel, így kiadósabb) lekenjük. Jó étvágyat hozzá! Vinczéné Kata receptje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!