nagyon finom lehet,szép és mutatós süti, gratula.
70dkg liszt, 20dkg ráma margarin, 20dkg porcukor, 2 dl tej, 3 tojássárgája, 1 tasak sütőpor, csipetnyi só.
Töltelék: 15 dkg margain (ráma), 20dkg porcukor, 1 dl rum, 4 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál kakaó, fél dl tej, fél csomag vaniliás cukor.
Csokimáz:2 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 5 evőkanál viz, 10dkg ráma margarin, 1 evőkanál olaj.
A sütőt előmelegitjük 180 fokra. A lisztet átdörzsöljük a margarinnal , hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojások sárgáját alangyos tejet és a csipet sót. Jól összedolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyujtjuk és zsirozott tepsin megsütjük a lapokat. 10 perc alatt . A 3 lapból az egyiket ledaráljuk és a fél dl tejben amibe beletettük a fél csomag vaniliás cukot megáztatjuk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük hozzáaddjuk a rumot, a baracklekvárta kakaót, és a ledarált lapot. Ezt a masszát a 2 lap köké simitjuk. A lapokat töltés előtt locsoljuk meg rumos tejjel. A tetejére csokimázat teszünk.Igy készül: Az átszitált kakaót, porcukrot, és a vizet 2 percig főzzük, ajd hozzákeverjük a margarint és végül az olajat. Azonnal a tetejére simitjuk . Megdermedni hagyjuk majd szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!