250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2,5 db zselatinlap
1 tk 100%-os vanília kivonat
2 adag presszókávé (100 ml)
A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
Hozzáontjuk a frissen lefozott presszókávékat.
A zselatinlapokat beletesszuk a tejszínes, kávés tejbe és addig keverjuk, amíg teljesen elolvad benne.
4 kis tálkát hideg vízzel kioblítunk (így majd konnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát a tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennuk a krémet. Megvárjuk, amíg kihul és 5-6 órára a hutobe tesszuk.
Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a kávépudingot.
(Eredeti recept, Petra, a Nosalty háziasszonya.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!