A tésztához:
1 tojás
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor (barnacukorral készítettem)
2 dl fozott fekete kávé
1 dl tej
2 ek tejfol
25 dkg liszt
1 csomag sutopor
Tetejére:
4 ek mogyorókrém (nutellát használtam)
10 dkg tejcsokoládé
1 ek olaj
Melegítsuk elo a sutot 180 fokra. A tojást kikeverem a cukorral és az olvasztott margarinnal. (Ajánlom, hogy a vizet, amely folott olvasszuk a margarint, ontsuk le a kávézaccal.) Hozzáadom a tejfolt, a tejet és a kávét. Végul belekeverem a sutoporral elkevert lisztet is. Egy sutopapírral bélelt kozepes tepsibe ontom, és 180 fokon tupróbáig sutom. Ez nálam kb. 20 perc volt. Ha kivettem, rácsra teszem, a papírt lehúzom. Még melegen megkenem a mikróban 300 Watton felmelegített nutellával. Ha kihult, a csokoládét felolvasztom, elkeverem az olajjal, és rákenem a suteményre. Akinek van otthon vagy szereti, az szórhat a tetejére durvára tort mogyorót, diót vagy mandulát!
Tepsi méret: 24,5 X 18 cm a fele adagra, ha dupla adagot készítesz egy tepsiben, akkor 23X32 cm-es tepsi kell.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!