finom lehet, azt szeretném kérdezni, hogy teljeskiörlésü lisztből lehetne-e csinálni?
600 gr darás liszt
200 gr margarin
20 gr élesztő
2 tojás
egy kevés tej (1,5 dc kb.)
1 kiskanál cukor
2 kiskanál tengeri só + a szóráshoz
köménymag
kevés olaj a kikenéshez
Az élesztőt a tejjel, és a cukorral kikelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, az összemorzsolt margarint, egy tojássárgája és a só keverékéhez.
Egy keményebb állagú tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztából kb. 1 cm vastag, és 10-12 cm széles csíkot nyújtok.
Én úgy csinálom, hogy először egy 1 cm vastag kör alakú lapból kés segítségével csíkot vágok.
A maradék tésztából ezt újra megcsinálom és addig folytatom amíg a tésztából van.
A gyúródeszkán így több darab külömböző nagyságú téglalapom van ( ezt csak kezdőknek írtam le, mert ezt a profik tudják ), amiket először megkenek a maradék felvert tojással, megsózok és köménymaggal megszórok.
A tésztalapokat 1,5 cm-es rudakra felszeletelem.
A rudakat a két végükön megfogom, egyet csavarintok rajtuk, és így rakom őket a kiolajozott tepsire.
Előremelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütöm őket.
Ha kisültek és kihűltek, nem kell betakarni, mert ropogósan a legjobb.
Lehet útravalónak is csomagolni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!