Én már évek óta készítem, de valahogy kikerült az étkezési listámról. Nagyon örülök, hogy megtaláltam és meg is csináltam:)
· A tésztához:
· 1 kg liszt
· 3 dl tej
· 1 nagy doboz kefir
· 5 dkg élesztő
· 2 tojás
· 1 evőkanál só
· 2 tk cukor
·
Az ízesítéshez:
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 1 dl olaj
· 2dl tejföl
· 20 dkg sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot.
A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is hozzáadjuk, majd a maradék 1 dl tejet is.
Jól kidolgozzuk, lágyabb tésztát kapunk.
Én robotgéppel csináltam, és gyönyörű hólyagos lett. Ezután berakjuk a hűtőbe kiolajozott edénybe amibe még dupla akkorán is elfér ha meg kel majd hagyjuk másnapig pihenni.
Elkészítjük a fokhagymás olajat: 1 dl étolajba vagy olívaolajba belereszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, állni hagyjuk.
Másnap, de akár dagasztás után 4-5 óra múlva, kivesszük a tésztát a hűtőből.
Bőven öntünk olajat a sütőedénybe és jó forróra felmelegítjük.
Ha meleg, olajos kézzel egy marék tésztát jó vékonyra széthúzogatunk, és a forró olajban kisütjük.
A meleg lángost megkenjük fokhagymás olajjal, tejföllel, reszelünk rá sajtot.
Ebből a tésztából kb. 25 db lesz.
Mivel a lángos frissen jó, ez a tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, és mindig annyit sütök ki, amennyit egyszerre megeszünk.
Én már évek óta készítem, de valahogy kikerült az étkezési listámról. Nagyon örülök, hogy megtaláltam és meg is csináltam:)
Nagyon jó hogy örömet okozott a receptem . Jó étvágyat hozzá.
KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ, NAGYON FINOM. OLCSÓ!
Tetszik meg fogom csinálni!
Csildikém! Ez nagyon-nagyon fincsi!
Örülök hogy tetszik köszönöm
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!