· 70 dkg liszt
· 2 dl kefír
· 3 dkg élesztő
· 1 csapott ek só
· 1/2 dl étolaj
· 1 tojás
· 2dkg cukor
Hajtogatáshoz:
· 12 dkg vaj/ Rama
· 3 ek liszt
· 10 dkg reszelt sajt
· Kenéshez:
· 1 tojás
· 5 dkg reszelt sajt
1. A kefírt meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és az élesztős kefírrel közepes állagú tésztát gyúrunk.
Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
3. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra sodorjuk.
A lágy vajat (meg is olvaszthatjuk) kikeverjük a liszttel, és ezzel a keverékkel egyenletesen megkenjük a tésztát.
A vajas rétegre reszelt sajtot szórunk, és meghajtogatjuk a tésztát.
4. 15 perces kelesztésekkel még háromszor hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.
5. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Én a Tupperware gyorskelesztőben készítem a kelt tésztát így a kelesztési idő lerövidül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!