Nagyon finom.
1,5 kg alma
0,5 kg kocka alakú háztartási keksz
3 csomag pudingpor
20 dkg kristálycukor
12 ek víz
20 dkg vaj
4 ek porcukor
4 ek kakaópor
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk.
Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek. vizet és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével, s 8 ek. vízzel összekeverjük és az almához öntjük, majd kevergetve, 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Kb. 25x30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszekkel, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnapra megpuhulnak a kekszek, s szépen szeletelhető.
Nagyon finom.
De guszta
Szivesen megkóstolnám
Nagyon jó, hogy nem kell sütni.
Ez is szuper.
Nyáron az ilyen sütiket szeretem, amit nem kell sütni. Ezt kipróbálom.
Jól néz ki. Kipróbálom én is.
Ebben a nagy melegben ez a legjobb sütemény, mert nem kell bekapcsolni a sütőt.
Szerintem is ebben a nagy melegben ilyet sütit érdemes készíteni...
Fincsi!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!