2x50dkg darált háztartási keksz,20-20dkg ráma,5-5 evőkanál tej,5-5 evőkanál cukor,fél citrom reszelt héja,2x3 evőkanál baracklekvár.
Barnához:3 evőkanál rum vagy aroma,3 evőkanál kakaópor.
Zöldhöz:1 kisüveges mandula aroma.
Tetejére 3 tábla tejcsokoládét olvasztunk,elsimítjuk.
Díszítéshez:1 tábla fehér olvasztott csokoládé.
Az 50 dkg darált kekszet összekeverjük az 5 kanál tejjel,5 kanál cukorral, citrom reszelt héjával,3 kanál barack lekvárral,a 20 dkg olvasztott vajjal,és a barna tésztához kellő rummal és kakaóporral.
Elkészítjük a zöld tésztát:50dkg darált kekszel,20dkg olvasztott vajjal,5 kanál tejjel,5 kanál cukorral, 3 kanál baracklekvárral és a kisüveg mandula aromával.Ha szükséges tejjel hígítjuk.
Hosszúkás tepsi aljára simítjuk a barna tésztát,jól lelapogatjuk.Erre a zöld színű tésztát simítjuk.
Tetejét leöntjük a 3 tábla olvasztott tejcsokival.Miután ez megszilárdul,rálocsoljuk a fehér olvasztott csokoládét,előszőr becsíkozva,majd átlós irányban,hogy márványos felületet kapjunk.Hamarosan fogyasztható,nem túl édes,mutatós süti,ami a család kedvence lehet !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!