25 dkg sütőmargarin vagy vaj,
60 dkg háztartási keksz,
25 dkg porcukor,
5 dkg keserű kakaópor,
0,5 dl sütőrum,vagy rumaroma.
2-tő őzgerinc forma, folpakk a béleléshez.
45 dkg kekszet ledarálok,a maradég 15dkg apróra töröm össze.
2,5 dl vízet lábosba öntök, beleteszem a kakaóport,porcukrot, a margarint és együtt 5-6 prcig főzöm míg sima nem lessz.
Ezután leveszem a tüzről és bele keverem a kekszeket és hozzá adom a rumot, jól össze keverem.
Majd mindkét őzgerincformát kibélelem folpakkal, és egyformán elosztom, és egyenletesen belesimítom.
Majd teljesen kihűtöm, és 2-3-rom órára hűtőszekrénybe teszem megdermedni.
NEM FAGYASZTÓBA!
Tálaláskor vágódeszkára borítom,lehúzom a folpakkot,és újjnyi vastag szeletekre szeletelem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!