50 dkg háztartási keksz bármelyik forma
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
1 citrom leve
Elkészítése: Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.A citromot ketté vágjuk és mindegyik tejfölös krémbe 1-1 fél levét is belekeverjük . Egy közepes méretű (20×30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, díszithető is ízlés szerint . Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!