36 dkg ementáli sajt (de jó a trappista is)
6 dkg vaj
másfél fej vöröshagyma
3 kisebb krumpli
60 dkg kelbimbó
2 húsleveskocka
1,5 dl tejföl
só
bors
Az ementáli sajtból kisebb golyókat gömbölyítünk egy karalábévájóval. A maradék sajtot finomra reszeljük.
A felaprított hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Az apró kockákra vágott krumplit és a megtisztított kelbimbót hozzáadjuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, felöntjük 1 liter vízzel és kb 20 perc alatt megfőzzük.
Szűrőkanállal kiszedünk a levesből egy kevés kelbimbót, a többit botmixerrel pépesre pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejföl felét, a kelbimbót és összemelegítjük.
Tálaláskor sajtgolyókkal és tejföllel díszítjük.
Plusz tipp: gazdagíthatjuk egy kis tejszínnel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!