50 dkg csirke zuza
1 nagyobbfej vöröshagyma
olaj ,só , bors ,pirospaprika ,paradicsom zöld paprika .(fűszerezés ízlés szerint)
Kis fej kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma , néhány szem kömény,só
20dkg burgonya 1 pohár tejföl
A csirke zuzát megtisztítjuk. Mindegyiket ketté vágjuk.
Hagyományos pörköltnek, főzzük ,jó sűrű szaftal. Amíg fől elkészitjük a kekápszta főzeléket ( kb 2 óra)
A kelkáposztát alaposan meg mossuk, csíkokra vágjuk.
A meg mosott burgonyát apró kockára vágjuk.
A káposztát ,és burgonyát ,feltesszük annyi vízbe főni,hogy épp el lepje. köménymaggal és apróra vágott vagy zúzott fokhagymával ízesítjük Amig fő ,addig világos rántást készítunk.
A tejfölt kikavarjuk a kihűlt rántással .Végül be sűrítjük vele a káposztát. Zuzapörkölttel tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!