1 púpozott bögre kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma
1/2 bögre piritott dió vagy fenyőmag
1 citrom leve és reszelt héja
1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom
1 csipet chilipehely
1/4 bögre olivaolaj
só, bors,
balzsamecet / opcionális /
reszelt parmezán vagy pecorínó sajt / opcionális./
A kelkáposztát egy lábasba tasszük, annyi vízzel amennyi félig ellepi. Sózzuk és hozzátesszük a fokhagyma gerezdeket. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Aztán a kelkáposztát a fokhagymával,az olivaolajjal, a dióval,a citrom levével és héjjával, kevés sóval, borssal, és a chilipehellyel robotgépben eldolgozzuk.
Ha szükséges még ízesítjük. Használhatunk balzsamecetet vagy parmezánsajtot.
Ezt a receptet a Vitál menü receptje alapján készítettem el a főzőverseny keretében.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!