Ez nagyon jól néz ki, szeretem a kelkáposztát és ez is ízleni fog, koszi!
1 kis fej kelkáposzta,
50 dkg darálthús,(pulyka)
1 tasak gyors rizs,
1 fej hagyma,
só,
bors ,
delikát,
köménymag( darált,)
2 gerezd fokhagyma,
pici pirospaprika
kevés paradicsomlé vagy sűrített paradicsom
olaj
1 nagy pohár tejföl amit ízesítettem sóval borssal és egy kevés pirospaprikával és delikáttal.
Ezt a receptet Timi blogjából tanultam, kicsit változtattam rajta a fűszerezést illetően!
http://ugymintotthon.blogspot.com/2011/11/toltott-keltekercs.html
A kelkáposzta leveleit leszedem és előfőzöm sós vízben, leszűröm és kihűtöm.
Elkészítem a tölteléket:az olajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát, rádobom a húst és fehéredésig párolom, megfűszerezem. főzőm kicsit majd beleteszem a pirospaprikát és egy két kanál paradicsomot amit a nyáron főztem.
Ha nem elég szaftos lehet bele önteni egy kis vizet és kiforralni!
Megfőzöm a rizst majd a húshoz keverem.
Ezzel a kész hússal megtöltöm a káposzta leveleket, majd kivajazott jénaiba teszem.
A tejfölt elkeverem a sóval delikáttal borssal kevés pirospaprikával éppen csak egy kis színt adjon neki, és a káposztára simítom és megsütöm!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!