50 dkg finomliszt, 8 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor,2 vanília cukor,4-5 alma lereszelve, pici só, a sütéshez olaj.
Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet,a porcukrot,a vanília cukrot és egy késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, kimagozom, és lereszelem. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Félreteszem háromnegyed-egy órára, amíg az élesztőtől buborékos nem lesz a tészta.Teflonbevonatú serpenyőben, vastagabb palacsintákat sütök. A palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg vagy csokiöntettel leöntöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!