Milyen liszt a kalácsliszt?
Kovász:1 dl langyos tej,1 evőkanál kalácsliszt,2 dkg élesztő,1 evőkanál cukor.Tészta:Kovász+ 50 dkg kalácsliszt, 2 dl langyos tej,1 mokkás kanál só,1/2 dl olaj,1 tojássárgája,2 evő kanál cukor,1 van.cukor.A kakaós tésztához,2 evő kanál kakaópor,2 evő kanál cukor,1 evő kanál tej.
A kovász hozzá valóit összekeverem,és hagyom kelni.A lisztet ,a sót a cukrot,a tojássárgáját,az olajat,a van.cukrot,a tejet és a megkelt kovászt dagasztó gépbe teszem,és sima tésztát dagasztok.Mikor kész ketté veszem,az egyik felét vissza helyezem a gépbe,és hozzá adom a kakaós tészta hozzá valóit.Mikor kikeverte,tálban hagyom,fóliával letakarva 35-40 percet kelni.Mikor meg kel,mind a két tészából rudat formálok,összecsavarom,és a kuglófsütőbe helyezem.Még 35-40 percig hagyom kelni,és 190 fokos sütőben készre sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!