50 dkg finomliszt, 8 dl tej, 2 dkg élesztő, 3 tojás, 1 teáskanál porcukor, pici só, a sütéshez olaj, a töltelékhez savanykás lekvár ízlés szerint.
Egy bögrében 1,5 dl tejet langyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, és szobahőmérsékleten felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a lisztet, a tojásokat, csipetnyi sót teszünk bele, és sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük. Utána a tésztából kevés forró olajban palacsintákat sütünk. Megtöltjük savanykás lekvárral a legfinomabb barackízzel feltekerjük, vagy tetszés szerint négyrét hajtjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral. Frissen, melegen kínáljuk.
Én házi meggydzsemmel és vaníliás cukros tejföllel készítettem.*
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!