50 dkg liszt
1 egész tojás
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
2 dl tej
3 dkg élesztő
kevés cukor
50 dkg szilva kimagozva félbevágva
fahéjas vaníliás porcukor
A langyos tejbe kevés cukrot teszek és belemorzsolom
az élesztőt, feltuttatom.
A megszitált liszthez, amibe beleütöttem a tojást, beletettem a tejfölt.
Elkezdem dagasztani, majd a dagasztás vége fele hozzáadom az olvasztott margarint is.
Ha száraz lenne, akkor még langyos tejet adok hozzá.
Meleg helyre teszem, letakarom egy konyharuhával és a
kétszeresére kelesztem.
Közben kimagozom a szilvát és bekeverem a
fahéjas vaníliás porcukrot.
Amikor a tészta megkelt akkor tepsibe nyújtom és
egy kicsit még kelesztem.
A szilvákat megszoróm a fahéjas vaníliás porcukorral és a porcukros
felükkel felfelé a tésztába nyomkodom őket.
Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni-200 fokon szép pirosra sütöm.
Még meleg megszórom porcukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!