Én így csinálom a kelt tésztát
1 l tej
20 dkg rétes liszt
kb 1 kg sima liszt ( De ha lágynak látod akkor még kell hozzá a sima lisztből)
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1.5 dl olaj
5 dkg élesztő (1,5 dl tejben, 1 teákanál cukoral fel futtatom az élesztőt)
10 dkg ráma a tészta kenéséhez
Jól kidolgozod a tésztát az étolajjal együtt. Meghagyod kelni és kinyújtod meg kened 10 dkg puha rámával.
Összehajtod úgy hogy aluról felfelé felőröl lefele és a egyik és másik végét oldalról rá hajtod ,hogy fedje egymást és így keljen meg.
Majd elnyújtod 10 x 10 darabokra vágod és ízlés szerint megtöltöd. Tojással lekened a tetejét előmelegitet sütőben sütni 170 fokon.
Kakaós csiga Vékonyra elnyújtom a tésztát, megkenem olvasztott rámával, rá szórom a kakaót, majd a porcukrot. (Azért porcukrot mert nem olvad el mint a kristálycukor) Egy ujjnyi szélesre vágom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!