Hozzávaló: 60 dkg. liszt. 4 dl. tej, 5 dkg. élesztő,12 dkg. kristálycukor,12 dkg. margarin,2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál só.
Töltelék. 10 dkg darált mák, két evőkanál porcukor, 1 vaniliás cukor, és reszelt citrom héj.
Dió ugyan ez.
Kb. 1.5 dl. tejföl kell a locsoláshoz.
Elkészítés: a tejet meglangyosítjuk, bele tesszük a cukrot, és az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, bele teszzük a tojások sárgáját, majd az olvasztott margarint. Én kenyér sütőben dolgoztam, ezért a liszt kövtkezik utoljára. Jol kidolgozzuk, és ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Két részre vágjuk, majd kezünkkel szétnyújtjuk téglalap alakura. Rátesszük a tölteléket,olvasztott tejföllel mglocsoljuk, és felcsavarjuk. zsírozott tepsiban egymás mellé tesszük. Tetejét olvasztott margarinnal megkenjük. 10-15 perc pihenés után 180 fokon 40 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!