1/2 l langyos víz,
1 mk cukor,
4 tk só,
1-2 ek olaj,
80 dkg liszt/lehet vegyesen is/,
5 dkg élesztő
A hozzávalókat a dagasztótálban jó simára kidagasztjuk és letakarva duplára kelesztjük, Megkelés után jól átgyúrom és formázom. Az olajos sütőbe/ kinek milyen van/ rakom és4 mély bevágást csínálok bele/ ne sajnáljátok a kést belenyomni/ .A fedőt rátéve még egy kis ideig hagyom kelni és 200-180 fokon sütöm. A tetőt félidőben/ mikor még nincs színe, de már van egy kis kérge/ leveszem és már nélküle sütöm.Megsülve azonnal lekenem vizzel és rácson hűtöm ki. Vágni kihűlve érdemes, mert még összenyomódhat melegen, s olyankor nem rugózik nagyon vissza.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!