:20×30 cm-es tepsihez
30 dkg finomliszt
2 db közepes ,főtt áttört krumpli
2 dkg élesztő
2 dl langyos víz (kb)
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál étolaj
1 tk só
Feltét:
3 dl tejföl
10 dkg Edami szeletelt sajt darabolva
20 dkg házi főtt sonka
10 dkg házi füstölt kolbász
3 darab lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 dl langyos ,cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban.
Hozzá adjuk a tört krumplit,az étolajat és a megkelt élesztőt.
A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,a tésztát bele egyengetjük.
180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.
A sütőből kivesszük.
Megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel.
Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával,kolbásszal,sajtta
A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.
Visszatesszük a sütőbe,további 15-20 percig sütjük,míg a sajt szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lila hagymával tálaltam,rá is lehet sütni,de így szeretjük m
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!