10 dk vaj,
10 ek víz,
10 dk liszt,
4 db tojás,
csipet só
Krém:
1/2 l víz,
4 ek cukor
1 db vaniliás pudingpor (főzős)
egy mokkáskanál vaniliapor.
1/2 l meggle habtejszín
A vajat és a vizet összeolvasztjuk a gázon egy edényben a csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük a gázon, amíg az edény falától el nem válik.
Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat állandó keverés mellett.
Nyomózsákból halmokat rakunk a sütőpapírra a tepsibe és 230 fokra előmelegítjük a sütőt.
A halmokat enyhén lefújjuk hideg vízzel mielőtt beraknánk a sütőbe.
Én dupla adagból készítettem. 230 fokon kezdjük el sütni, de a sütőajtót kinyitni nem szabad mert összeesik a tészta.
A hőfokot fokozatosan veszem le egészen 100 fokig, amikor elkezs színesedni majd szárítom egy pár percig nyitott sütőajtónál.
Ha kész akkor levágom a tetejét és belül egy üreg képződött abba teszem a krémet amit a vízben feloldottam a cukrot a pudingport, vaniliapor és állandó kevergetés mellett félig megfőzöm.
Közben felverem a tojások fehérjét és hozzákeverem. Én a habverővel kevertem mertígy arányosan keveredik.
A krém tetejére a tejszínhabot és arra a levágott kis kalapját tette,
Megszórtam vaniliáscukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!