Szuperül néz ki, de ezt már feltetted egyszer :-)!
Tésztához
250 ml tej
6 deka vaj
1 csipet só
12,5 deka liszt
4 egész tojás
a kenéshez 1 tojássárgája és egy kanálka tej
Töltelék:4 dl 1.5% tej
1 vanília puding
5 evők. cukor
0.5 dl habtejszín
1 vaníliás cukor
A tejet a vajjal és a sóval felforralom, egyszerre hozzáöntöm az átszitált lisztet,
és addig kevergetem, amíg egy gombócba összeáll a tészta, és az edény alján egy fehér film képződik.
Egy tálba átteszem a tésztagombócot, picit hűlni hagyom, majd mixerrel egyenként hozzákeverem a tojásokat.
Ezt a sima, fényes, krémes masszát egy nyomózsákba lapátolom, és kb. 8 cm-es csíkokat és dió nagyságú gombócokat nyomok belőle a sütőpapírra.
Tejjel elkevert tojássárgájával lekenem, 200 fokra előmelegített sütőbe tolom a tepsit,
17 percig sütöm, majd további 10 percre visszaveszem a hőmérsékletet 175 fokra. Kikapcsolt sütőben hagyom kihűlni a fánkokat.
Tölteni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos."
Töltelék: a tejből ,pudignporból és cukorból kemény pudingot főzök majd ha kihűlt a kemény 2dl habbá vert tejszínnel összevegyítem nyomózsákba teszem és a félbevágott fánkokat megtöltöm .A maradék tejszínt is felverem egy evők. kakaóport keverek bele ezt ismét nyomózsákba teszem és az ekler fánkokra nyomom majd úgy rá tetőket .
Diszítés: porcukor vagy csokit csurgatok a tetejére.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!