Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Magyar » Képviselőfánk gesztenyés krémmel

felvitel dátuma: 2019-11-19 21:25:21       mai nézettség: 1       nézettség: 522
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás
a krémhez:
3 dl tej
2 ek cukor
1 vaníliás pudingpor
20 ml rumaroma
15 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
2 dl habtejszín
A kalapok kenéséhez:
8 dkg étcsokoládé
2 tk étolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 10 perc után 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk,ha van benne hártya,akkor eltávolítjuk.
Krém készítés:
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
Ezután hozzá keverjük a vajat,rum aromát és a gesztenye masszát.
Habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük.
A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk,félre tesszük száradni.
A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel,majd a krém tetejére tejszínhab kerül.
Rátesszük a csokis kalapokat.
Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.