Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta receptek » Képviselőfánkocska

felvitel dátuma: 2011-08-17 19:36:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1720
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

12 db-os muffin formához

 

Fánk hozzávalói:

20 dkg finomliszt

2 dl étolaj

2 dl víz

0,5 dkg cukor

Csipet

7 tojás (ha kisebb, nagyobból 6)

 

Krém hozzávalói:

 

4 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

2 csomag vaníliás cukor

15 dkg kristálycukor

2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)

2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

 

A muffin formába beletesszük a kapszlikat.

Felmelegítjük a sütőt 190-200°C-ra.

 

Elkészítés:

 

Az étolajat a vízzel, cukorral, sóval felforraljuk. Beletesszük a lisztet, és összepároljuk. (Reszteljük.) Vigyázzunk, ne égjen oda! Levesszük a tűzről és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Én robotgéppel szoktam. Nyomózsákba töltjük, és a muffin formába adagoljuk a tésztát. Pici vizet spricceljünk a sütőbe miután betettük a fánkokat. Ne nyitogassuk a sütőt! A végén nagyon forróra vegyük a sütőt, mikor már látjuk, hogy teljesen feljöttek a fánkok. Így fog kérget kapni, és megtartani a formáját.

Mikor kihűlt, levágjuk a tetejét, és betöltjük a talpakat.

Ha csokisra akarjuk a tetejét, akkor mártsuk olvasztott csokiba, és dermesszük meg egy rácson a kalapokat, mielőtt a képviselőfánkra helyezzük.

 

Krém készítése:

 

A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot és vaníliás cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.

Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.

 

A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá, majd elfelezzük a habot. Az egyik feléhez hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!

Nyomózsákba töltjük a krémet, és betöltjük a fánkokat, majd a tejszínhab másik felét is nyomózsákba töltjük, és a krém tetejére adagoljuk.

Ráhelyezzük a kalapokat, megszórjuk porcukorral, és már tálalható is. De érdemes kicsit hűteni.

 

Jó étvágyat hozzá! 

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 augusztus 17

Imádom! Nagyon guszták!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.