30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg margarin
10 dkg házi zsír
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
15 dkg keksz darálva .
1 csomag sütőpor
40 dkg alma (reszelt) üveges
1 evk mézeskalács fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt csillag ánizs
Az almát meghámozzuk, le reszeljük ,nálam most üveges reszelt alma volt.
A cukrot és a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra keverjük.
A margarint és a zsírt felolvasztjuk ezek hozzáadásával tovább keverjük.
A lisztekhez hozzákeverjük a sütőport és hozzáadjuk a masszához.
Az így kapott tésztához adjuk az almát,végül a 15 dkg keksz darálékot
Óvatos mozdulatokkal mehetnek bele az ízes fűszerek.
A tepsi 29x32 cm kipapírozzuk és alulra szórunk egy kis keksz darát.
Elsimítjuk a masszát egyenletesen.
Egy kis almával és keksszel még megszórjuk,de nem fontos.
180 fokra elő melegített sütőben , 30-35 perc alatt megsütjük.
Tetejét porcukorral fahéjjal megszórjuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!