Főoldal » Kevert epres süti
felvitel dátuma: 2023-09-01 15:30:46
mai nézettség: 1
nézettség: 60
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
6db tojás
150g liszt
100g kristálycukor
2cs vaníliás cukor
1cs sütőpor
2ek. olaj
250g fagyasztott eper(kiolvasztva,levét lecsepegtetve ,az nem kell és ketté vágva)
Szóráshoz:
Kevés porcukor
1 sütőforma (én kerek 23cm tortakarikát választottam)
1db. sütőpapír a forma aljára (Egyszerű tipp; én úgy szoktam,hogy a sütőpapírt leteszem a forma aljára ,majd rácsatolom a karikát ,megfordítom és egy olló segítségével levágom a felesleget. De úgy is lehet hagyni,ha nem zavarja az embert. Lényeg piskóta sütésnél sosem kenjük ki zsiradékkal az oldalát. Én még az alját sem szoktam. Mivel nem tud felkapaszkodni a piskóta ezáltal nem emelkedik szép magasra. Csak is kizárólag,az aljára teszek sütőpapírt.
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 30 perc
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrokat és robotgép segítségével felverjük. A sárgáját egy kézi keverővel picit felverjük ,éppen csak annyira ,hogy egynemű legyen. Ezt hozzáadjuk a felvert fehérjéhez, majd egy spatula segítségével belekeverjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük , majd egy szita segítségével több részben adagoljuk a masszába és óvatos mozdulatokkal jól beleforgatjuk. Ügyeljünk rá,hogy liszt csomók ne maradjanak az alján. Végül hozzáadjuk az olajat ,ezt is jól beledolgozzuk. A kibélelt formába öntjük a masszát. A massza tetejére tesszük a darabolt eperszemeket. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon, alsó-felső sütésen 30 percig sütjük. Sütési idő leteltével ,lekapcsoljuk majd hagyhatjuk a sütőben langyosra hűlni. A tetejét meghintjük porcukorral és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat kívánok!
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!