20 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
fél teáskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
6 dkg zsiradék,
1 csomag vaníliás cukor,
9 evőkanál víz,
3 tojás,
5 evőkanál lekvár;
a tetejére:
durvára darabolt dió vagy mandula, esetleg olvasztott csokoládé
A lekvárt a vízzel elkeverjük, a cukrot a tojással habosra verjük, a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük, majd mindezt összekeverjük, végül hozzáadjuk a zsiradékot és a vaníliás cukrot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (egyenletesen), tetejére szórjuk a diót, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, bevonhatjuk csokoládémázzal.
A Tetejére én vaníliás cukorral elkevert porcukrot hintettem
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!