Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kézzel nyújtott rétes

felvitel dátuma: 2012-05-28 14:34:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2940
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a tésztához: 1 kg. liszt, / én feleztem rétes liszttel, diónyi zsír, 1 ek. ecet,,és annyi langyos sós víz hogy lágy tésztát kapjunk. Nekem 6 dl. kellett.

Túró töltelék:fél kg. túró, 2 db. tojás, 2 db. áztatott zsemle, 1 citrom héja,1 vaniliás cukor.

Almás: 1.5 kg alma reszelve, 4 evőkanál cukor,/izlés szerint/,1 ek. őrőlt fahéj.

Tökös- mákos: 1 db tök, hámozva, lereszelve, 20 dkg. márkladarálva, 15 dkg, porcukor/ izlés szerint/,1 vaniliás cukor.

Tejfölös öntet: fél liter tejföl, 2 db, tojás, jól elkeverve.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés: Én kenyér sütővel kevertem.Először a  tojást az ecet,és a fele vizet öntöttem bele, aztán apránként a lisztet adagoltam, majd a többi vizet.Jól kikevertem, majd lisztezett deszkán négy részre osztottam. Letakartam tálakkal, majd 20 percig pihentettem. Utánna lisztezett abroszra tettem,és egyenként kinyújtottam . beolajoztam a kézfejemet, először azon keresztül nyújtottam, majd letettem az abroszra, és lisztes kézzel óvatosan körbe, körbe járkálva kinyújtottam, vigyázva arra, hogy ki ne szakadjon.

Túros: a túrós hozzávalóit elkeverem, és a kinyújtott tésztál meglocsolom olvasztott zsírral, majd a tészta felére rászórom a túrós tőlteléket a kép szerint, meglocsolom tejfölös tojással, és az abrosz segitségével feltekerem.

Almás: a kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral, szórok zsemlemorzsát, a kicsavart almát elszórom a fele tésztán, és az abrosz segítségével feltekerem.

Tökös- mákos: a mákot a cukorral elkeverem,beleteszem a vaniliás cukrot. A kinyújtott tésztát meglocsolom olvasztott zsírral rászórom a kicsavart tököt, a kép szerint, megszórom a cukrozott mákkal,meglocsolom tejfölös tojással,és az abrosz segítségével feltekerem.

Amikor kész, mindegyiket tepsi méretre vágom, és a tetejét megkenem tejfölös tojással.Szép pirosra sütjük.Akár le is fagyaszthatjuk, és elengedés után sütjük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Thiess Klára 2012 május 28

Tetszik , ki fogom próbálni .

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 29

Köszi!

0/10 Káplár Anna 2012 július 31

köszönöm szépen.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.