Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Saláta ételek recept » Kimchi (Kim chee) Koreai csípős kel

felvitel dátuma: 2013-04-09 18:35:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1463
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
1 kínai kel,
1 csomó hónapos retek,
2 szál sárgarépa,
3 újhagyma,
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér,
1 evőkanál édesítőszer, vagy 2 evőkanál méz,
2-3 evőkanál almaecet,
1 evőkanál mogyoróolaj,
csilipaprika ízlés szerint (én csípősen szeretem)
csipet .
Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:
Autentikus, koreai étel. A lényege, az ízesítés, és a több napig történő érlelés. Az alapanyag, minden esetben a kínai kel. Láttam már olyan kimchit, amiben egészben volt a kel, és körbevéve, fűszeres masszával érlelték. A kínai kel, egyébként könnyen szívja magába a különböző szószokat, olajokat, amiket rostjai átvesznek, és finom étel válik belőle.
kínai kelből vettem egy nagyobbat, amit darabokra tépkedtem. A kicsit keményebb középső részét, máshoz használom, és ezt félretettem.  Kellett volna még 1 nagyobb jégcsapretek. Mivel ez nem volt, hónapos retekkel pótoltam 1 csomóval. A hónapos retket nehéz lenne lereszelni, így zsülienre vagdostam. A nagyobb fej kelhez, 2 testes répát reszeltem le.  3 db. zöldhagyma is apróra lett vágva. Úgy ahogy volt, a zöldjével együtt. Én a zöldjét is mindig felhasználom. Most, hogy mindent felaprítottam, az egészet megsóztam kicsit, és szójaszósszal nyakon öntöttem. Úgy egy decivel.
Mivel ennek állni kell, legalább 5 órát, megcsináltam a másik két salátát, amit erre a napra terveztem. Külön receptben találkoztok velük.
Az összetépett salátalevelek, és a zöldségek, néhány óra után, levet engedtek, és ezt leöntöttem róla. Ebbe a lébe kevertem bele az 5 gerezd tört fokhagymát, 1 kávéskanálnyit, a nyáron szárított csilipaprikámból, 1 evőkanál reszelt gyömbért, 2-3 evőkanál almaecetet. az eredeti recept mézet tartalmaz, de mivel azt nem ehetek, diétásra fogtam a kimchit. 1 evőkanál édesítőszert tettem hozzá a méz helyett. Tettem bele még 1 evőkanál mogyoróolajat, és az egészet jól összekeverve, visszaöntöttem a zöldségekre. Szobahőmérsékleten kéne érlelni, de most egész az idő kint (12°C) Letakarva érlelem, legalább 2 napig.
 
Szokás szerint, erről is írtam blogomban, amit ezen a linken megnézhetsz:
 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.